Édesburgonyás reggeli ricottával és pulykával

Hozzávalók:

150 g Szarvasi Ricotta 500 g darált pulykacomb 2 db közepes édesburgonya 1 db avokádó 4-5 db koktélparadicsom 3 ek passzírozott paradocsom 3 db tojás 1 kis csokor petrezselyem zöld 1 ek. szárított provance-i fűszerkeverék 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 ek. olíva olaj só, bors
Ricotta

Elkészítés:

  • Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk üvegesre olíva olajon egy serpenyőben. Közben hámozzuk meg az édesburgonyát és vágjuk őket kb. 2 cm-es kockákra. Adjuk a hagymához és keverjük el benne.
  • Majd adjuk hozzá a húst is és pirítsuk meg. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel és adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Fedjük le a serpenyőt és pároljuk az ételt kb. 25-30 percig, míg az édesburgonya meg nem puhul.
  • Közben süssünk tükörtojást. Az avokádót hámozzuk meg és szeleteljük fel. A paradicsomokat felezzük.
  • Ha kész az étel, keverjünk hozzá finomra vágott petrezselyem zöldet. Kanalazzuk bele a ricottát. Tálaláskor tegyük rá a tükörtojásokat, a félbe vágott paradicsomokat és az avokádót. Kínáljunk hozzá meleg pitát, vagy puha tortillát.

 

Legújabb receptjeink