Édesburgonyás-babos chili sertéshússal

Hozzávalók:

100 g Szarvasi Pizza Mozzarella 600 g sertéscomb 2 db kisebb édesburgonya (kb. 250 g) 1 doboz vörösbab konzerv 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom konzerv 1 doboz csemege kukorica konzerv 3 gerezd fokhagyma 1 db közepes vöröshagyma 20 cm zellerszár 1 kk. oregánó 1 kk. római kömény 1 kk. szárított chili paprika 1 db chili paprika 1-2 csipet fahéj 1 csokor friss koriander 1 db lime 2-3 ek. olívaolaj só, bors
Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A hagymát, zellerszárat és a fokhagymát vágjuk apróra. Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd kockázzuk föl. A koriandernek csipkedjük le a leveleit. A szárait mossuk meg és kötözzük össze.
  • Egy nagyobb lábosban forrósítsunk fel olívaolajat. Kevergetés mellett pirítsuk meg rajta a hagymát és a zellert. Kb. 3 perc múlva adjuk hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk további 2-3 percig együtt őket, időnként megkeverve.
  • Közben kockázzuk fel a húst.
  • Adjuk a hagymás alaphoz és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk meg, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, és adjuk hozzá az édesburgonyát. Tegyük bele az összekötözött koriander szárakat és a karikára vágott chili paprikát is. Adjunk hozzá még egy kis vizet. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot.
  • Fűszerezzük be az oregánóval, chilivel, római köménnyel és fahéjjal. Kis lángon főzzük majdnem puhára a húst.
  • Ekkor adjuk hozzá a leöblített és lecsöpögtetett babot és kukoricát. Főzzük együtt még kb. 10-15 percig, míg a hús teljesen megpuhul. Ha szükséges, időnként pótoljuk a vizet. A főzés végén ízesítsük még egy kis sóval, borssal, ha szükséges.
  • Tálaláskor csöpögtessünk rá lime levet, szórjuk meg a reszelt mozzarella sajttal, és díszítsük a koriander levelekkel. Tálaljuk főtt rizzsel.

Legújabb receptjeink