Dupla mozzarella burger avokádó és nektarin salsával

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella sajt 400 g darált marhahús 4 szelet bacon 2 ek zsemlemorzsa 1 db tojás 1 db érett avokádó 1 db érett nektarin ½ db lilahagyma 10 bazsalikom levél 1 kisebb chili paprika fele ½ lime leve 3 ek. olíva olaj só, bors 2 db puffancs és sült krumpli a tálaláshoz
Mozzarella

Elkészítés:

  • Készítsünk 4 db, egyenként 100 g-os burgert. A darált húst keverjük össze a zsemlemorzsával és a tojással, sózzuk, borsozzuk. Majd mindegyiket tekerjük be egy-egy szelet baconnel.
  • Készítsük el a salsát. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a húsát, majd vágjuk kisebb kockákra. Ugyanígy vágjuk kis kockákra a nektarint, a lilahagymát vágjuk finomra. A bazsalikomot és a chilit is vágjuk finomra. Keverjük össze őket, ízesítsük citromlével, sóval, borssal és locsoljuk meg olíva olajjal. Tegyük félre felhasználásig.
  • A burgereket grillezzük meg, majd tegyük a sütőbe 200 C-on grill fokozaton úgy, hogy tegyünk egy-egy szelet mozzarella sajtot rájuk. Pár perc alatt olvasszuk rájuk a sajtot, majd kivéve a sütőből, hagyjuk 2-3 percig pihenni.
  • Tálaljuk puffancsban, kanalazzunk rájuk a salsából és kínáljunk hozzá sült krumplit.

 

 

 

 

 

Legújabb receptjeink