Diós, fügés torta

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 200 g liszt 3 db tojás 160 g sütemény cukor 100 g dió 30 g burgonya keményítő 1 tasak szárított élesztő 250 g puha aszalt füge (szezonban akár friss is) 1 citrom lereszelt héja
Mascarpone

Elkészítés:

  • Verjük fel a tojásokat a cukorral együtt. Majd keverjük hozzá a mascarponét és a citromhéjat.
  • Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a durvára vágott diót, a keményítőt és az instant élesztőt. Keverjük jól össze.
  • Egy csatos tortaforma aljába tegyünk papírt, körbe pedig vajazzuk ki. Öntsük bele a tésztát.
  • A fügét vágjuk darabokba, majd szórjuk a tészta tetejére. A kezünkkel kissé nyomkodjuk bele.
  • 175 C-ra előmelegített sütőben süssük készre 40-45 perc alatt. Ha kész, vegyük ki, majd hagyjuk hűlni tálalás előtt.

Legújabb receptjeink