leendő
partnereinknek

Datolyás toffee kocka

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Kenjünk ki egy kis vajjal és liszttel egy tepsit.

2.

A datolyát daraboljuk össze, majd öntsük le a forró vízzel. Hagyjuk így hűlni kicsit, míg a többi dologgal elkészülünk.

3.

Egy konyhai robotgépben krémesítsük a puha vajat a cukorral és a vanília aromával.

4.

A liszthez adjuk hozzá a szódabikarbónát és a sütőport.

5.

Ehhez adjuk hozzá az időközben kicsit hűlt forró vizes datolyát. Jól keverjük össze.

6.

A végén keverjük ehhez a tojásokat egyenként.

7.

Öntsük bele a mixet a tepsibe és süssük meg kb. 35 perc alatt 180 fokon. Ha kész, hagyjuk hűlni és lefedve tegyük el. Azonnal is tálalhatjuk, de jól bírja a tárolást, sőt még finomabb 1-2 nap múlva.

8.

A mascarponéval, sötétbarna cukorral és a vajjal készítsünk hozzá egy egyszerű toffee szószt. Az összetevőket tegyük egy lábosba és kevergetve melegítsük össze. A sütemény legfinomabb melegen a forró toffee szósszal és vanília fagylalttal.

Hozzávalók

Toffee szósz

250 g Szarvasi mascarpone

250 G Barna cukor

110 g Vaj

4 ek. Vanília aroma

Tészta

350 g Barna cukor

450 g Liszt

2 db Tojás

350 G DATOLYA

550 ml Víz

1 tk Szódabikarbóna

1 tk. Sütőpor