leendő
partnereinknek

Cukkinis pulykaragu

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Vágjuk a húst kisebb kockákra, vagy vékony csíkokra. Vágjuk a hagymát és a fokhagymát apróra.

2.

Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát egy forró olajon egy lábosban. Majd tegyük rá a húst is és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk.

3.

Közben mossuk meg a cukkinit és vágjuk kockára. Adjuk a húshoz és keverjük össze. Kis-közepes lángon, időnként rázogatva és megkeverve pároljuk 6-8 percig.

4.

Adjuk hozzá a megmosott és felaprított oregánót, majd a mascarponét. Forraljuk össze 2-3 percig. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet is. A végén még ízlés szerint megszórhatjuk sóval és borssal. Tálaljuk rizzsel, vagy tésztával.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

500 g Pulykamell filé

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

2-3 ek. Olaj

2 db Cukkini

1 tk. Oregánó