Cukkini tekercsek ricottával és spenóttal töltve

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Ricotta (250 g) 1 db saláta cukkini (kb. 250 g) 1 db Szarvasi Mozzarella Light 300 g fagyasztott spenótlevél 1 doboz darabolt paradicsom konzerv 2 gerezd fokhagyma 1 fej kisebb hagyma 1 tk. provance-i fűszerkeverék 1-2 csipet frissen reszelt szerecsendió só, bors 2 ek. olívaolaj
Ricotta

Elkészítés:

  • A cukkinit mossuk meg, majd egy mandolinon vágjunk belőle hosszában szép, vékony szeleteket. Sózzuk be és tegyük félre.
  • Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Fonnyasszuk meg egy lábosban, forró olívaolajon. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, majd kb. 25 perc alatt főzzünk belőle egy gyors paradicsom szószt. Közben fűszerezzük a provance-i fűszerekkel és ízesítsük sóval és egy kis borssal.
  • Eközben a kiolvasztott spenótot jól csavarjuk ki, majd vágjuk finomra. Vágjunk finomra egy gerezd fokhagymát. Kevés olívaolajon enyhén pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a spenótot. Fonnyasszuk 2-3 percig, majd sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá 1-2 csipet frissen reszelt szerecsendiót is. Majd vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé hűlni. Ekkor keverjük hozzá a ricottát.
  • A közben elkészült paradicsom szósz nagy részét kanalazzuk egy kisebb hőálló tál aljába. A vékony cukkini szeletekbe egyenként tegyünk egy-egy kisebb diónyi mennyiségű ricottás-spenótos krémet. Majd tekerjük fel őket és függőlegesen állítva helyezzük őket a paradicsom szószra.
  • Végül kanalazzuk rájuk a maradék szószt. Tépkedjük rájuk a light mozzarellát. Helyezzük 190 C-os sütőbe és süssük készre kb. 15 perc alatt. Ha kész, tálalhatjuk azonnal.

 

 

Legújabb receptjeink