www.szarvasimozzarella.hu
Csúsztatott palacsinta torta tiramisu töltelékkel
  • 45-60 perc
  • desszertek
  • magyar
  • szilveszter, húsvét, halloween, farsang, gyereknapra
  • olcsó
  • 1 tortához

Elkészítés:

  • Készítsük el a tésztát. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját verjük fel a cukorral. Külön verjük fel a fehérjét is egy csipet sóval.  A lisztet keverjük ki szép lassan a tejjel. Keverjük a tojássárgájához. Majd adjuk hozzá az olvadt vajat és keverjük hozzá óvatosan a felvert tojásfehérjét is.
  • Készítsük el a tölteléket is. A tojásokat válasszuk szét és a sárgáját verjük fel a cukorral. Keverjük hozzá a mascarponét és a rövid eszpresszót. Verjük fel külön a fehérjét is és keverjük hozzá a mascarponés töltelékhez. Tegyük hűtőbe, akár pár órára is.
  • Kezdjük el sütni a vastag palacsintákat palacsintasütőben kevés olajon, vagy margarinon. Csak az egyik oldalukat süssük meg. Tegyük a megsült palacsintát egy tálra a sült felével lefelé. A tetejét szórjuk meg cukros kakaóporral és kenjük meg a kávés mascarpone krémmel. Ugyanígy folytassuk a torta összeállítását, amíg tart a tészta és a töltelék. A legfelső palacsintát fordítva helyezzük az előzőre, azaz a sült feléve fölfelé. Olvadt csokoládéval öntsük le a tetejét és tegyük hűtőbe pár órára.

 

 

Hozzávalók:

  • Palacsinta:
  • 4 db tojás
  • 500 ml tej
  • 60 g cukor
  • 300 g liszt
  • 3 ek olvadt vaj
  • Töltelék:
  • 250 g Szarvasi Mascarpone
  • 3 db tojás
  • 1 csésze eszpresszó
  • 4 ek cukor
  • pár ek cukrozott kakaópor
  • Mascarpone