Csokis sajtkrémtorta mascarponéval

Hozzávalók:

A mascarponés töltelékhez:
1 doboz Szarvasi Mascarpone 500 g 400 g tejszínes szendvicskrém 200 g cukor 60 ml tejszín 225 g étcsokoládé 1 ek. vanília aroma 3 db tojás
A csokoládés bevonathoz:
225 g étcsokoládé 120 ml tejszín
Mascarpone
Az alaphoz:
20 db oreo (vagy más csokis) keksz, töltelékkel együtt 2-3 ek olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet alaposan daráljuk le, majd keverjük össze a megolvadt vajjal.
  • Béleljük ki egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját sütőpapírral. Nyomkodjuk rá a kekszdarát. Tegyük 170 C-os sütőbe 10 percre, majd vegyük ki hűlni.
  • Közben készítsük el a krémet. Keverjük össze a mascarponét a krémsajttal, a cukorral, a tejszínnel és a vanília aromával. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojásokat.
  • A csokit olvasszuk föl és apránként keverjük a krémhez. Öntsük a krémet a keksz alapra.
  • Vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét 150 C-ra. A tortát süssük meg benne 60-70 perc alatt. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni.
  • A bevonathoz a tejszínt hozzuk forrásba, majd öntsük a csokoládéra. 1 perc múlva keverjük simára. Öntsük a torta tetejére. Hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőbe pár órára, majd tálaljuk.

Legújabb receptjeink