leendő
partnereinknek

Csirkeragu gombával, szalonnával és gyöngyhagymával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Vágjuk nagyobb kockákra a szalonnát. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítsunk fel, majd adjuk hozzá a szalonnát és pirítsuk meg.

2.

Közben aprítsuk fel a hagymát és pirítsuk meg a kisült szalonna zsíron. Adjuk hozzá a babérlevelet.

3.

Vágjuk cikkekre a gombát és nagyobb darabokra a csirkecomb filét.

4.

Először adjuk a gombát a hagymához és pirítsuk 4-5 percig.

5.

Majd adjuk a csirkét is hozzá és pirítsuk fehéredésig. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, és sózzuk, borsozzuk az ételt.

6.

Ezután vegyük lejjebb a lángot, öntsünk hozzá 1-2 dl húslevest, vagy vizet,és lefedve pároljuk készre kb. 25 perc alatt.

7.

A főzés végén adjuk hozzá a mascarponét és a leszűrt és leöblített gyöngyhagymát. Reszeljük bele a két fokhagyma gerezdet. Forraljuk össze az ételt, majd szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel és tálaljuk.

Hozzávalók

30 g Szarvasi mascarpone

500 g Csirkecomb filé

150 g Nyers kolozsvári szalonna

200 g Csiperkegomba

1 kis üveg Gyöngyhagyma

1 db Vöröshagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 tk. Kakukkfű

2 db Babérlevél

1 csokor Petrezselyemzöld

1-2 ek. Olaj