Csirke parmigiana szendvics

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella sajt 2 szelet csirkemell filé 3-4 ek. alap paradicsom szósz 2-3 ek. liszt 2 ek. zsemlemorzsa 2 ek. reszelt parmezán 1 db ciabatta vaj olaj
Mozzarella

Elkészítés:

  • A csirkemell szeleteket kissé klopfoljuk ki. Sózzuk meg őket.
  • A zsemlemorzsát keverjük össze a parmezán sajttal. A csirkemelleket először forgassuk meg lisztben, majd a felvert tojásban, végül a parmezán és a zsemlemorzsa keverékével. Forró olajban süssük ki őket. A ciabattát szeljük ketté. Az alsó felét vajazzuk ki. Tegyük rá a csirkemell filéket, erre kanalazzunk paradicsom szószt. A paradicsom szószra pedig tegyük a felszeletelt mozzarella sajtot.
  • Tegyük 200 C-ra előmelegített sütőbe a szendvicset, hogy a sajt szépen ráolvadjon. Tegyük oda a felső felét is ciabattának, legyen az is finom ropogós. Ha kész, vegyük ki és vágjuk félbe. Hagyjuk kicsit hűlni, amíg fogyasztható nem lesz.

 

 

Legújabb receptjeink