leendő
partnereinknek

Crostini szarvasi mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Falatkák

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A paprikát süssük meg a sütőben kb. 20 perc alatt, majd tegyük egy tálba és fedjük le folpackkal.

2.

10 perc múlva le tudjuk könnyedén húzni a héját, és ki tudjuk magozni. Ezután vágjuk csíkokra a paprikát.

3.

Közben a bagettet vágjuk szép vékony szeletekre, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal őket, és 200 fokos sütőben pirítsuk meg szépen a szeleteket. Miután kivettük, dörzsöljük be őket egy kis fokhagymával.

4.

Az egyharmadára tegyünk 2-3 db negyedbe vágott koktél paradicsomot, a másik egyharmadára pedig a sült paprika csíkokat. Szórjuk meg őket reszelt mozzarella sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és olvasszuk rá a sajtot kb. 2 perc alatt.

5.

A maradék egyharmadra pedig rakjunk szép vékony szelet olasz, vagy más szalámit, és egy-egy mozzarella golyót. Szórjuk meg a crostiniket egy-egy csipet tengeri sóval, és díszítsük bazsalikom vagy akár petrezselyem levelekkel.

6.

Fogyaszthatjuk melegen, vagy szobahőmérsékleten is. A paprikát megsüthetjük 1-2 nappal korábban is, így még gyorsabban elkészülünk vele.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella mini

8-10 szelet Szarvasi szeletelt pizza mozzarella

1 Bagett

1-2 gerezd Fokhagyma

8-9 szelet Olasz szalámi

1 db Kápia paprika

5-6 db Koktélparadicsom

1-2 ek. Olívaolaj

6-8 db Bazsalikom levél