Croissant szendvics ricottával rántottával és grillezett cukkinivel

Hozzávalók:

125 g Szarvasi Ricotta 4 db croissant 1 citrom lereszelt héja 1 db saláta cukkini 6 db tojás 8 szelet csirkemell sonka 1 ek. vaj olíva olaj só, bors
Ricotta

Elkészítés:

  • A cukkinit vágjuk félbe keresztben és szeleteljük fel. Sózzuk be és hagyjuk kb 15 percig állni.
  • A ricottát keverjük el a citromhéjjal, egy csipet sóval és borssal.
  • A besózott cukkiniről alaposan szárítsuk le a nedvességet. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, majd kevés olíva olajon grillezzük meg a cukkini szeleteket.
  • A tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk, majd egy ek vajon süssünk belőlük rántottát. Egy habverővel folyamatosan kevergessük, hogy ne rögösödjön, hanem krémes legyen.
  • A croissant-okat vágjuk félbe, kenjük meg őket a citromhéjas ricottával. Kanalazzuk bele a rántottát, és tegyük rá a sonkát és a cukkinit. Opcionálisan tehetünk még bele piros kaliforniai paprikát is.

 

 

 

Legújabb receptjeink