Citromos ricotta torta

Hozzávalók:

250 g Szarvasi Ricotta 115 g vaj 150 g cukor 1 tk vanília őrlemény 3 tojás 1 citrom héja 3 ek citromlé 140 g liszt 2 tk sütőpor 60 ml tej
Tálaláshoz:
1 doboz Szarvasi Mascarpone 3 ek porcukor friss málna

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 160 C-ra.
  • A puha vajat verjük fel a cukorral és a vaníliával. Majd egyenként üssük bele a tojást és jól keverjük el.
  • Majd keverjük hozzá a citromhéjat, citromlét, sütőport, lisztet, ricottát és kevés tejet.

  • Béleljünk ki egy kb. 20 cm-es sütőformát sütőpapírral, az oldalát pedig kenjük ki vajjal. Öntsük bele a tésztát, majd a sütőben süssük 30-35 percig, míg aranybarna nem lesz.

  • Ha kész, hagyjuk hűlni, majd ezután szeleteljük. Tálaljuk a porcukorral felvert mascarponéval és friss málnával.

Legújabb receptjeink