leendő
partnereinknek

Burgonya csónakok mozzarellával töltve

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Falatkák

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A burgonyákat alaposan mossuk meg, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg őket kb. 25 perc alatt.

2.

Közben vágjuk csíkokra a bacont és süssük meg egy serpenyőben egy kevés olajon. Majd egy szűrőkanállal vegyük ki a zsírból, tegyük félre, hogy szép ropogósak legyenek.

3.

Ha a burgonyák megsültek, hagyjuk hűlni kicsit őket. Majd vágjuk őket félbe és kaparjuk ki félig a belsejüket. A krumplik belsejét tegyük el más felhasználásra. Enyhén sózzuk meg a burgonya csónakokat.

4.

Reszeljük le a sajtot és töltsük meg vele a burgonyákat. Tegyük vissza a sütőbe és pár perc alatt olvasszuk rájuk a sajtot.

5.

Miután kivettük, szórjuk meg a ropogós bacon kockákkal és a finomra vágott snidlinggel. Tálaljunk hozzá tejfölt.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

100 g Bacon

5 db Burgonya

1 ek. Snidling

30-40 g Tejföl