leendő
partnereinknek

Bundás kenyér szendvics mozzarellával, gombával és spenóttal

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg.

2.

Közben a megtisztított gombát vágjuk vékony szeletekre, a spenótleveleket mossuk meg.

3.

Pirítsuk meg a gombát pár perc alatt a hagymán. Majd adjuk hozzá a spenótleveleket és fonnyasszuk meg. Ha kész, tegyük félre egy tányérra.

4.

Ugyanebben a serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olajat.

5.

Verjük fel a két tojást, majd mártsuk bele a kenyérszeletek egy –egy oldalát.

6.

Az egyik szelet kenyérre tegyük a spenótos gomba egyik felét és két szelet mozzarella sajtot. Tegyük a kenyérszeletet a forró olajba a tojásos felével lefelé. Majd fedjük be egy másik szelet kenyérrel úgy, hogy annak a tojásos fele legyen felül természetesen.

7.

Süssük most már alacsony lángon, mint egy szelet bundás kenyeret, de közben egy spatulával tartsuk kissé összenyomva a szendvicset, hogy középen a sajt olvadjon. Ha alul szépen megsült a kenyér, akkor fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is, továbbra is összenyomva kissé. Ha kész, tegyük félre és süssük meg a másik kenyeret is ugyanígy.

8.

Tálaljuk reggelire, még azon melegében.

Hozzávalók

4 szelet Szarvasi szeletelt pizza mozzarella

4 szelet Kenyér

2 db Tojás

10-20 g Bébi spenót

100 g Gomba

1/2 fej Hagyma

1 gerezd Fokhagyma

Bors

Olaj a sütéshez