leendő
partnereinknek

Banános-mascarponés torta

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , diófélék

Elkészítés

1.

Törjük össze egy robotgépben a kekszet, és dolgozzuk össze a vajjal. Az így kapott masszát egy tortaforma aljába nyomkodjuk bele, majd tegyük a fagyasztóba 10-15 percre.

2.

Ezalatt főzzünk pudingot a pudingporból, a tejből és kb. 2 evőkanál cukorból.

3.

A mascarponét habosítsuk föl 10 dkg cukorral, majd kenjük rá a kekszes alapra. Erre helyezzük a felszeletelt banánok felét és a kockára vágott ananászt. A következő réteg a vaníliás puding. Takarjuk be fóliával és tegyük hűtőbe legalább 5 órára.

4.

Mielőtt tálaljuk, verjünk föl fél liter jó zsíros tejszínt 50 g cukorral, és vonjuk be vele a torta tetejét. Díszítsük még a maradék banánnal, dióval és karácsonyi cukorka díszekkel.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

215 g Zabkeksz

50 g Vaj

4 db Banán

4 szelet Ananász

1 csomag Vaníliás pudingpor

500 ml Tej

200 g Cukor

500 ml Tejszín

80 g Dió