Avokádós, babpürés palacsinta ricottával

Hozzávalók:

Babpüré:
1 dobozs Szarvasi Ricotta 1 doboz vörösbab konzerv ½ tk őrölt római kömény pár csepp citromlé 1-2 csipet cayenne bors 1 ek firnomra vágott petrezselyem zöld 1 gerezd fokhagyma 2 ek olíva olaj
Palacsinta:
150 g liszt 300 ml tej 2 db tojás
Ricotta
Avokádó krém:
2 db érett avokádó 2 ek olíva olaj 1-2 csipet cayenne bors 1 ek finomra vágott koriander-, vagy petrezselyem zöld pár csepp citromlé 1 db paradicsom 1 szál újhagyma 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • A lisztből, tejből, tojásból és egy csipet sóból keverjünk palacsintatésztát és hagyjuk állni, míg elkészítjük a krémeket.
  • Az avokádót vágjuk félbe, kanalazzuk ki a húsát. A paradicsomot vágjuk negyedekbe, vágjuk ki a magos részét és csak a húsát kockázzuk fel. Az újhagymát vágjuk finomra. A fokhagymát reszeljük le.
  • Nyomkodjuk szét egy villával az avokádót és keverjük össze a krém összetevőit.
  • A babot szűrjük le, jól csöpögtessük le, majd törjük alaposan szét. A fokhagymát reszeljük le és keverjük össze a püré összetevőit.
  • A palacsintatésztából süssünk 6 db palacsintát. Kenjük meg őket a babpürével, majd az avokádóval is. Végül kanalazzunk rá ricottát. Fogyaszthatjuk langyosan, de akár hidegen is.

 

 

Legújabb receptjeink