Aszalt gyümölcsök forralt borban párolva, mascarponéval

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 250 g aszalt szilva 250 g aszalt sárgabarack 1 üveg vörösbor (kevéssé tanninos) 2-3 ek. méz 3-4 cm fahéj rúd 4-5 db szegfűszeg 2 db csillagánizs kevés narancshéj 3-4 ek. pirított dióbél
Mascarpone

Elkészítés:

  • Tegyük a gyümölcsöket egy lábosba. Öntsük föl lobogó, forró vízzel, hogy ellepje. Hagyjuk benne kb. 5-8 percig.
  • Közben a bort tegyük fel a mézzel és a fűszerekkel forrni. Ha forr, vegyük le a lángot és a legkisebb lángon gőzöljük 10 percig.
  • Szűrjük le a gyümölcsöket, majd öntsük fel a borral. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot és a legkisebb lángon pároljuk a gyümölcsöket kb. 5 percig. Majd zárjuk el és lefedve hagyjuk így hűlni az egészet. Tálalhatjuk melegen, szobahőmérsékleten és hidegen is.
  • Tálaláskor tegyünk a poharakba a gyümölcsökből egy kis borral, és egy-egy evőkanál mascarponét kanalazzunk a tetejére, majd szórjuk meg pirított dióval.

 

 

Legújabb receptjeink