www.szarvasimozzarella.hu
Almás-ricottás sütőtálas palacsinta
  • 90-120 perc
  • desszertek
  • amerikai
  • húsvét
  • olcsó
  • 8-10 adaghoz

Elkészítés:

  • A palacsintatészta összetevőit keverjük össze. Ez egy jó sűrű, amerikai típusú palacsinta tészta lesz. Közepesen forró serpenyőben, kevés olajon vagy margarinon süssük meg a palacsintákat. Ezek kissé vastag, kb. 10 cm átmérőjű palacsinták lesznek. Kb. 18-20 db fog ebből az adagból kijönni.
  • Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, daraboljuk fel, majd a cukorral együtt tegyük fele gy serpenyőbe főni. Adjuk hozzá a citromhéjat és egy kis fahéjat is. Fője el a leve jó részét, de ne legyen pépes az alma. Majd tegyük egy szűrőbe és hagyjuk kissé csöpögni.
  • A ricottát keverjük össze egy tojás sárgájával és citromhéjjal.
  • Egy sütőtálat kenjünk ki vajjal. A palacsintákat vágjuk félbe. Kezdjünk el megkenni egy-egy fél palacsintát a ricottával és helyezzük függőlegesen a tálba. Majd tegyünk melléjük szorosan még egy-egy palacsintát. Ezekre kenjünk almát, majd a következő palacsintákra ricottát és haladjunk így tovább, míg tele nem raktuk a sütőtálat.A tejet keverjük össze a tojással és a cukorral és egy kis vaníliával. Öntsük a palacsintára, szórjuk meg étcsokoládé darabokkal, fedjük be alufóliával és tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, hogy a tészta szívja meg magát jól. De hagyhatjuk akár 8-10 órát is a hűtőben.
  • Melegítsük fel a sütőt 180 C-ra. A palacsintát a fóliával együtt tegyük a sütőbe és süssük kb. 40 percig. Majd vegyük le róla a fóliát és süssük még 10-15 percet. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 380 g liszt
  • 6 tk. sütőpor
  • 2 ek. cukor
  • 600 ml tej
  • 2 tojás
  • 6 ek. olvasztott vaj
  • pár csipet só
  • pár csipet vanília őrlemény
  • Töltelék:
  • 250 g Szarvasi Ricotta
  • 1 tojás sárgája
  • 8 db Granny Smith alma
  • 5+3 ek. cukor
  • ½ tk. fahéj
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 400 ml tej
  • 5 db tojás
  • 50 g étcsokoládé
  • Ricotta
  • Hűtési idő: 8-10 óra