Almás-ricottás sütőtálas palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:
380 g liszt 6 tk. sütőpor 2 ek. cukor 600 ml tej 2 tojás 6 ek. olvasztott vaj pár csipet só pár csipet vanília őrlemény
Töltelék:
250 g Szarvasi Ricotta 1 tojás sárgája 8 db Granny Smith alma 5+3 ek. cukor ½ tk. fahéj 1 citrom lereszelt héja 400 ml tej 5 db tojás 50 g étcsokoládé
Ricotta

Elkészítés:

  • A palacsintatészta összetevőit keverjük össze. Ez egy jó sűrű, amerikai típusú palacsinta tészta lesz. Közepesen forró serpenyőben, kevés olajon vagy margarinon süssük meg a palacsintákat. Ezek kissé vastag, kb. 10 cm átmérőjű palacsinták lesznek. Kb. 18-20 db fog ebből az adagból kijönni.
  • Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, daraboljuk fel, majd a cukorral együtt tegyük fele gy serpenyőbe főni. Adjuk hozzá a citromhéjat és egy kis fahéjat is. Fője el a leve jó részét, de ne legyen pépes az alma. Majd tegyük egy szűrőbe és hagyjuk kissé csöpögni.
  • A ricottát keverjük össze egy tojás sárgájával és citromhéjjal.
  • Egy sütőtálat kenjünk ki vajjal. A palacsintákat vágjuk félbe. Kezdjünk el megkenni egy-egy fél palacsintát a ricottával és helyezzük függőlegesen a tálba. Majd tegyünk melléjük szorosan még egy-egy palacsintát. Ezekre kenjünk almát, majd a következő palacsintákra ricottát és haladjunk így tovább, míg tele nem raktuk a sütőtálat.A tejet keverjük össze a tojással és a cukorral és egy kis vaníliával. Öntsük a palacsintára, szórjuk meg étcsokoládé darabokkal, fedjük be alufóliával és tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, hogy a tészta szívja meg magát jól. De hagyhatjuk akár 8-10 órát is a hűtőben.
  • Melegítsük fel a sütőt 180 C-ra. A palacsintát a fóliával együtt tegyük a sütőbe és süssük kb. 40 percig. Majd vegyük le róla a fóliát és süssük még 10-15 percet. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

Legújabb receptjeink